Grønne Uger – Den vilde have – ”mange bække små, gør en stor å”.

01/05/2022, kl. 14:00 - 16:00
P- Pladsen Jeld-Wen
Danmarksvej 9 9670 Løgstør

Insekterne har altafgørende betydning for biodiversiteten, men desværre er de ved at forsvinde over alt i Europa. Vil du gerne gøre noget godt for både insekterne og vores klima, kan du bl.a. lade din have gro vildt og ”mange bække små, gør en stor å”.

Sådan lyder en gammel talemåde, og den gør sig i den grad også gældende, når det kommer til den vilde have. Du kan nemlig være med til at gøre en stor forskel for klimaet, planterne, dyrene, insekterne med en lille indsats. Men hvad er en vild have egentlig?

Det kan du få et par bud på, søndag d. 1. maj fra 14.00 – 16.00, hvor vi besøger Torstens Hansens parcelhushave designet af Asger Dalsgaard, men hvor han har ladet det vilde snige sig ind. Og efterfølgende, hvor Ann Friis Nielsen, der er tovhold på et DKVild Løgstør naturområde på Højbovej, vil vise og fortælle om planerne for et tidligere græsområde, hvor offentligheden inviteres med til at lade den vilde natur sprede sig.

Vesthimmerlands bibliotek kommer også med et “POP OP” bibliotek og projekt “Red pindsvinene”, da de indleder foråret med fokus på at redde pindsvinene i samarbejde med Ramasjang og DR.

Efterfølgende bliver der mulighed for at fremstille insekthoteller, fuglekasser og pindsvinbo.

Arrangør: Torsten Hansen, Ann Friis Nielsen, Vesthimmerlands bibliotek og naturvejleder Karin Winther, Vesthimmerlands Kommune.