Karin i Krattet – havørne ved Vilsted Sø i februar

25/02/2024, kl. 10:00 - 13:00
Vilsted havn ved Vilsted Sø
Hobrovej 9670 Løgstør

Karin i Krattet nu også med “podcast-live-vandring” 

Karin i Krattet er en Podcast, hvor du hver måned kommer med naturvejleder Karin Winther fra Vesthimmerlands Kommune på tur i naturen.

I 2024 kan du, den sidste søndag i hver måned, også komme med på vandretur til de områder, hvor podcastserien “Karin i Krattet” er optaget. Denne søndag, hvor det er ”Ørnens Dag” tager vi på en ca. 12 km rundtur omkring søen, hvor havørnen yngler.

Karin i Krattet  – havørne ved Vilsted Sø i februar

Broen over Vilsted Sø

Naturen er utroligt gavmild med store oplevelser – men ikke på bestilling.

I februar måneds afsnit af Karin i Krattet er Karin og Charlotte på udkig efter det havørnepar, som holder til ved Vilsted Sø. Fra fugletårnet kan man med en kikkert betragte den rede, som de megastore rovfugle bygger på – og hvis man er heldig også en af havørnene.

Vilsted Sø er et af de største naturgenopretningsprojekter i Nordjylland, som blev indviet i 2006, hvor man lukkede det gamle åløb, og vandet begyndte at stige i søen, som i dag breder sig over 450 hektarer.

Det har resulteret i et kæmpe område med plads til utallige fuglearter – en ren lækkerbisken for ornitologer – også selvom man ikke får set en havørn på vingerne. På den 12 km lange vandring sætter vi fokus på benyttelse og beskyttelse, fugle, friluftsliv om meget andet.

Fakta om GPS-Ørnene

I perioden 2017-2020 har 18 unge danske havørne fået en GPS-sendere på ryggen.

Man kan følge de mærkede havørnes bevægelser på: www.dof.dk/gps-oerne

Lyt til Karin i Krattet som Podcast

Bag ‘Karin i Krattet’ står naturvejleder hos Vesthimmerlands Kommune, Karin Winther, som i 2018 blev kåret til Årets Naturformidler.

Charlotte Ostertag fra ‘Ostertag – Podcast & Kommunikation’ medvirker og har produceret podcasten.

Du finder alle afsnit i podcastserien Karin i Krattet her