Vælg en side

Hærvejen – Vesthimmerlands Camino

Aktiv i naturen i nyudsprunget bøgeskov
Planlæg din rute HER
Hærvejsruten i Vesthimmerland er en del af et stort projekt, der omfatter otte nordjyske kommuner samt Viborg Kommune. De har gennem tre år samarbejdet om at etablere i alt 356,5 km nye vandreruter, og om at opgradere cirka 200 km cykelrute. Du kan se og printe kort ud

Den “gamle” hærvejsrute fra Padborg til Viborg har en længde på cirka 280 km, så med forlængelsen bliver Hærvejen i Jylland med ét slag næsten dobbelt så lang.

Med Nordjylland på landkortet, bliver Hærvejen for alvor en del af det europæiske rutenetværk. Hærvejen udgør således den danske del af den europæiske kulturrute “Olavs-vejene”, der fører til Trondheim i Norge, og Hærvejen er også en del af verdens sikkert bedst kendte vandrerute, Caminoen, der leder til Santiago de Compostela.

Formidling i centrum

En stor sidegevinst ved etableringen af de nordjyske hærveje er, at formidlingen af hele Hærvejen får et stort løft. Hjemmesiden dækker nu hele Jylland, og det samme gør den nye mobil app. Der er nemlig undervejs skabet et tæt samarbejde med Hærvejssekretariatet i Viborg og Region Midt og Syd, om at formidle hele Hærvejen.