Vælg en side

Jul i Jenle med nissejagt

Nissejagt

Når solen går 11_ 10_ 9_  kommer der liv i nisseboligen. Nisserne laver 3_  7_  9_  ved hjælp af et ild bor. Nisser er meget 2_  7_ 3 _  4_  4_  3_  8 _ 10_ .  De  11_ 13 _  8_ 3 _ 2 _  4_  10 _  nisser overnatter i fuglereder.

Nisseopgaver

Umiddelbart så virker ovenstående ikke som nyttig viden, men ikke desto mindre så valfarter børn, voksne og bedsteforældre hvert år ud i skoven, for at tage på nissejagt i Jenle Plantage. Her er der mulighed for at blive klogere på nisser, natur og dyr ved at koble tal og bogstaverne, der er skrevet på trænisserne med spørgsmål på nisseopgaverne.

Nisserne er ca. 1 meter høje træstolper, hvor der med motorsav er formet forskellige nissehuer. Nisserne har forskellige ansigtsudtryk og de har både grønne og røde huer.

Ud over nisseopgaverne med tal og bogstaver, så har vi også udarbejdet nissebankoplader med nisseansigter. Disse bankoplader fungere rigtig godt til de mindste, til børn i AKT klasser, men også til ældre deltagere med demens, som kan have svært ved at kombinere tal og bogstaver.

Find opgaverne her:

Nisserne graves hvert år ned i skoven af Vesthimmerlands Nature Rangere. Det er et hold drenge på 13-14 år, som har fritidsjob hos Naturekspeditionen. De hjælper bl.a. med praktiske opgaver i forbindelse med arrangementer på naturbaserne. Nisserne er hvert år klar til d. 1. søndag i advent, hvor vi fejrer ”Jul i Jenle”.

Se arrangementet her

Andre arrangementer

26 apr
03 maj

SKOVENS DAG I VESTHIMMERLAND

3. maj til 10:00 - 14:00
10 maj
07 jun