Vælg en side
Natur på Livø

Livø

Limfjordsperlen Livø – moræneø i Limfjorden, er skubbet op fra bunden af Løgstør Bredning under sidste istid. Øen er bilfri, men på gåben kan alle generationer, på en dag, tage på natur- og kulturrejse og få fantastiske oplevelser med hjem i bagagen. Livø er berømt for sin meget varierede natur, hvor næsten alle almindelige danske naturtyper findes.

En tur Livø rundt er på ca. 10 km., men kan føles endnu længere, da lommerne let kan fyldes med forsteninger, skaller og lignende. Specielt søpindsvin findes der mange af. 

Af og til kan man have følgeskab af et par nysgerrige øjne fra havet. Det er sælerne, som yngler på Livø Tap, der nysgerrigt følger med i, hvad der sker på land. Nyd det, for det er ikke mange steder i Danmark, man kan lufte sin ”egen” sælhund.

Øens ca. 320 ha kan deles op i 3 dele. Skov, økologisk landbrug og endelig en tredjedel med hede, overdrevarealer og strandenge. Skoven er domineret af eg og hassel. Træerne er gamle og krogede, der i dagslys tror, de er trolde. Om natten er menneskene også overbevist…

Læs mere

Vesthimmerlands Naturkanon