Naturekspeditionens sommerferieskole 2024

Naturekspeditionen er klar med endnu en sommerferieskole

Sommerferieskolen er arrangeret af Naturekspeditionen, Nature Ranger, Natur Talenterne i samarbejde med Center for Børn og Unge.

Mandag den 8. juli  kl. 10.00-12.00

Aktiviteter på naturbasen ved Limfjorden

Ved du hvilket dyr, der har 2 tissemænd?
Hvilket dyr der kan miste sine arme for få nye igen?
Find svarerne på posterne ude i vandet, som du kan se via en vandkikkert eller snorkeludstyr eller test dig selv på viden om landdyr ved hjælp af indholdet i naturkufferterne.

Arrangør: Naturekspeditionen, Nature Rangerne og Hvalpsund Familiecamping tilbyder denne formiddag sommersjov med aktiviteter ved fjorden. Vi har waders og fiskeudstyr med så du kan blive klogere på hvilke dyr du stikker fødderne ned til når du bader.

aktiviteter ved Limfjorden

Tirsdag den 9. juli kl. 10.00-12.00

Sommerferie arrangement i skoven

“Trylle, rylle, rolle – skoven er fyldt med trolde – og papkasse dyr”.

Mellem træerne i skoven bor trolde og papkassedyr. Langt de fleste ser man aldrig, men dem, som har lyst til at være en trolde for en dag, kan opleve mere trolderi end de aner. Trolde kan ikke tåle sollys med mindre de har en hvid pind i munden, for så er de usynlige. Rammes troldene af solens stråler uden en hvid pind i munden, bliver de forheksede og forvandles til en sten.

Denne tirsdag invitere vi alle med på tur i troldeskoven. Efterfølgende er der papkassequiz og servering af troldesuppe og ormeboller tilberedt over bål.

Arrangør. Nature Rangerne, CBU og Naturekspeditionen Vesthimmerlands Kommune.

trolden møg

Torsdag den 11. juli 2020 kl. 10.00-12.00

Vild Mad ved Limfjorden

at indsamle i naturens spisekammer intakt.

Denne formiddag indsamler vi urter og indfanger fjordens frugter og sammen med Natur Talenternes Vild Mad hold tilbereder vi smagsprøver.

Arrangør: Naturvejleder Karin Winther og Natur Talenterne fra Vesthimmerlands Kommune

Karin på stenstrand