Æblekage i fad og skål med flødeskum

Æblekage med marcipan

 

Det skal du bruge 

Smuldredej

  • 1,5 dl. hvedemel
  • 0,5 dl. havregryn
  • 3 spsk. sukker
  • 100 g. smør
  • 100 g. marcipan

Fyld

  • 3-4 æbler
  • 2 spsk. mørk farin
  • 1 tsk. kanel

 

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen på 225 grader.
  2. Bland mel, havregryn, sukker, marcipan og smør sammen til en grynet masse.
  3. Skræl æblerne, fjern kernerne og skær dem i både eller skiver.
  4. Smør en ovnfast form og læg æblestykkerne i, hvorefter du drysser æblerne med farin og kanel.
  5. Fordel smuldredejen ovenpå æblerne.
  6. Bag æblekagen midt i ovnen i 20-25 minutter eller indtil æblerne er bløde og smuldredejen har fået lidt farve.

Server kagen mens den stadig er lun.