Brombærtærte
Det skal du bruge
Dej
- 250 g. mel
- 150 g. sukker
- ½ tsk. Vaniljesukker
- 1 æg
- 125 g. koldt smør
Creme
- 4 æggeblommer
- 4 tsk. sukker
- 4 dl. fløde
Brombærgele
- 300 g. brombær
- 150 g. sukker
- 4 blade husblas
Sådan gør du
- Bland sukker, mel og vaniljesukker i en skål. Hak herefter smørret og bland det i dejen sammen med ægget, så du får en samlet dej.
- Stil dejen til at hvile et koldt sted i 30 min. Rul herefter dejen ud og læg den i en tærteform, hvor dejen skal hvile i endnu 30 min.
- Bag dejen i 15 minutter ved 200 g.
- Imens dejen bager, pisker du æggeblommer og sukker luftigt. Tilsæt løbende fløde til blandingen imens du pisker. Pisk indtil cremen er tyknet lidt.
- Når dejen har bagt i 15 min. tager du den ud af ovnen og kommer cremen på tærtebunden. Nu skal tærten bage i 25 minutter til den sætter sig.
- Lad tærten afkøle helt, imens du gør brombærgelen klar. Udblød husblassen og kog brombærrene med sukkeret ved svag varme i 10 min. Rør husblassen i brombærrene og lad massen afkøle til stuetemperatur.
- Fyld forsigtigt brombærmassen over kagecremen og stil tærten til afkøling i 5-6 timer i køleskabet.