Tallerkener med hyldeblomstkage

Hyldeblomstkage

 

Det skal du bruge

  • 250 g. sukker
  • 1 stk. vaniljestang, kornene deraf eller 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 stk. æg
  • 200 g. ægte smør
  • 175 g. mel
  • 1/4 tsk. salt
  • 3 tsk. bagepulver
  • 100 g. hvid chokolade
  • Masser af friske hyldeblomster

 

Sådan gør du

  1. Pisk sukker, vanilje og æg til en lys og luftig æggesnaps.
  2. Smelt smørret og bland imens mel, salt og bagepulver sammen. Kom nu skiftevis smør og melblanding i æggesnapsen, mens du pisker godt. Gem ca. 1 tsk. mel til at vende chokoladen i – så synker den ikke så let til bunds.
  3. Blend hyldeblomsten eller pluk blot de hvide blomster af, og put det i dejen.
  4. Hak chokoladen fint og vend den med melet, du har gemt. Vend herefter blandingen i dejen og rør godt rundt.
  5. Kom dejen i en springform på 22-25 cm. og bag kagen ved 175 grader i ca. 40 minutter. Kagen skal bage samme tid, uanset om du bager den i en almindelig ovn eller i en Omniaovn.
  6. Ved servering kan du pynte kagen med lidt hyldeblomst.