Hyldeblomstkage
Det skal du bruge
- 250 g. sukker
- 1 stk. vaniljestang, kornene deraf eller 2 tsk. vaniljesukker
- 3 stk. æg
- 200 g. ægte smør
- 175 g. mel
- 1/4 tsk. salt
- 3 tsk. bagepulver
- 100 g. hvid chokolade
- Masser af friske hyldeblomster
Sådan gør du
- Pisk sukker, vanilje og æg til en lys og luftig æggesnaps.
- Smelt smørret og bland imens mel, salt og bagepulver sammen. Kom nu skiftevis smør og melblanding i æggesnapsen, mens du pisker godt. Gem ca. 1 tsk. mel til at vende chokoladen i – så synker den ikke så let til bunds.
- Blend hyldeblomsten eller pluk blot de hvide blomster af, og put det i dejen.
- Hak chokoladen fint og vend den med melet, du har gemt. Vend herefter blandingen i dejen og rør godt rundt.
- Kom dejen i en springform på 22-25 cm. og bag kagen ved 175 grader i ca. 40 minutter. Kagen skal bage samme tid, uanset om du bager den i en almindelig ovn eller i en Omniaovn.
- Ved servering kan du pynte kagen med lidt hyldeblomst.