Fremstilling af mælkebøttesirup

Mælkebøttesirup

 

Det skal du bruge

  • 50 mælkebøttehoveder (kun det gule i blomsten)
  • 500 g. æbler skåret i skiver
  • 1 stilk rabarber skåret i mundrette stykker
  • Saften fra 1 citron
  • 1 l. vand
  • 500 g. sukker

Sådan gør du

  1. Pluk de gule kronblade af mælkebøtterne og bland dem i en gryde med æbleskiver og rabarberstykkerne.
  2. Tilsæt citron og vand.
  3. Lad ingredienserne småkoge i 30 min.
  4. Si fyldet fra, så kun saften er tilbage i gryden.
  5. Tilsæt sukker i gryden og lad saften koge ind ved svag varme, til den begynder at tykne. Pas på, at massen ikke karamelliserer og bliver brun.
  6. Hæld siruppen på en skoldet flaske skyllet med atamon.