Brunsviger på trangia

Monkey bread

 

Det skal du bruge

Dej:

  • 400 g. hvedemel
  • 25 g. flydende margarine
  • 25 g. gær
  • 25 g. sukker
  • 2,5 dl. lun mælk
  • 1 tsk. salt

Dyppelse:

  • 125 g. flydende margarine
  • 125 g. brun farin
  • 2 tsk. stødt kanel

Glasur:

  • 100 g. flormelis
  • 1-2 spsk. kogende vand

 

Sådan gør du

  1. Rør gæret ud i den lune mælk.
  2. Rør margarine, sukker, salt og mel i dejen. Kom melet i lidt efter lidt til dejen er blød, men stadig lidt klistret.
  3. Dæk skålen til og lad dejen stå til hævning til den når dobbelt størrelse. Den skal hæve i ca. 30 minutter.
  4. Del dejen i 4 lige store stykker, som igen dele i 4 lige store stykker, så du har 16 stykker i alt. Tril stykkerne til boller.
  5. Rør alle ingredienserne til dyppelsen sammen i en skål og tril bollerne deri.
  6. Læg bollerne i en smurt bageform, så det bliver et brød.
  7. Lad brødet hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
  8. Kom brødet over en Trangia og bag den til den er færdig (ca. 50 minutter).
  9. Pynt gerne med glasur

Server gerne dit monkey bread lunt.