Monkey bread
Det skal du bruge
Dej:
- 400 g. hvedemel
- 25 g. flydende margarine
- 25 g. gær
- 25 g. sukker
- 2,5 dl. lun mælk
- 1 tsk. salt
Dyppelse:
- 125 g. flydende margarine
- 125 g. brun farin
- 2 tsk. stødt kanel
Glasur:
- 100 g. flormelis
- 1-2 spsk. kogende vand
Sådan gør du
- Rør gæret ud i den lune mælk.
- Rør margarine, sukker, salt og mel i dejen. Kom melet i lidt efter lidt til dejen er blød, men stadig lidt klistret.
- Dæk skålen til og lad dejen stå til hævning til den når dobbelt størrelse. Den skal hæve i ca. 30 minutter.
- Del dejen i 4 lige store stykker, som igen dele i 4 lige store stykker, så du har 16 stykker i alt. Tril stykkerne til boller.
- Rør alle ingredienserne til dyppelsen sammen i en skål og tril bollerne deri.
- Læg bollerne i en smurt bageform, så det bliver et brød.
- Lad brødet hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
- Kom brødet over en Trangia og bag den til den er færdig (ca. 50 minutter).
- Pynt gerne med glasur
Server gerne dit monkey bread lunt.