Vælg en side

25g flydende margerine
2½ dl lun mælk
25 g gær
25 g sukker
1 tsk salt
400 g hvedemel

Dyppelse:
125g flydende margerine
125g brun farin
2 tsk stødt kanel

evt. glasur:
100 g flormelis
1-2spsk kogende vand

1. Gæren røres ud i den lune mælk
2. margerine, sukker, salt og lidt mel røres i dejen
3. der kommes mel i til dejen blød og stadig lidt klistret
4. skålen dækkes til og dejen hæver til dobbelt størrelse, ca. 30 min.
5. dejen deles i 4 stykker, som igen deles i 16 små stykker
6. trilles til boller
7. dyppelsen røres sammen og bollerne trilles deri
8. bollerne lægges i en smurt bageform
9. brødet hæver til dobbelt størrrelse, ca. en time
10. brødet kommes over trangia og bager til den er færdig, ca. 50 min.
11. pyntes evt. med glasur

Serveres gerne lun

KONTAKT

Naturekspeditionen
Vesthimmerlands Kommune
Karin@naturekspeditionen.dk
Mobil: +45 3032 4939

Naturvejleder
Karin Winther

Karin-Winther-footer

Naturmedarbejder
Anette Ervolder

Anette Ervolder