Vildurtebuket med urtedrys

Vild urtebuket med urtedrys

Få opskriften på en vild, spiselig buket med urtestøv og dip.

 

Det skal du bruge

  • Flot snor
  • Vilde urter (f.eks. løgkarse, ramsløg, strandmælde, mynte, karseplanter, mælkebøtter, cikorie, skvalderkål og sennepblomster)
  • Smagsneutral olie (f.eks. rapsolie)
  • Skyr
  • Salt

Sådan gør du

  1. Rens de vilde urter, som du har samlet i det, godt.
  2. Vælg én slags vilde urter – f.eks. løgkarse – og tør dem  i ovnen ved omkring 45-50 graders varmluft og med lågen på klem i 8-12 timer.
  3. Knus eller blend urterne, så de bliver til støv.
  4. Tag en anden slags vilde urter og blachér* dem i en gryde med kogende vand i 30-60 sekunder. Her kan du f.eks. bruge ramsløg eller strandmælde.
  5. Bland de blancerede urter med smagsneutral olie i 1-2 minutter, så du får en grøn olie.
  6. Bland den grønne olie med skyr, til du får en dip med den ønskede farve og konsistens. Smag til med salt.
  7. Lav små, fine buketter af skyllede, vilde urter. Vælg urter, du synes er pæne, og som er ca. lige lange og bind dem sammen med en fin snor.
  8. Drys buketterne med urtestøvet kort før servering.

Buketterne spises med fingrene og kan f.eks. serveres på en gren eller en snor spændt ud over spisebordet.

* At blanchere vil sige at sænke urterne i kogende vand i ganske kort tid. Urterne overhældes efterfølgende med iskoldt vand, for at stoppe tilberedningsprocessen.