Vild urtebuket med urtedrys
Få opskriften på en vild, spiselig buket med urtestøv og dip.
Det skal du bruge
- Flot snor
- Vilde urter (f.eks. løgkarse, ramsløg, strandmælde, mynte, karseplanter, mælkebøtter, cikorie, skvalderkål og sennepblomster)
- Smagsneutral olie (f.eks. rapsolie)
- Skyr
- Salt
Sådan gør du
- Rens de vilde urter, som du har samlet i det, godt.
- Vælg én slags vilde urter – f.eks. løgkarse – og tør dem i ovnen ved omkring 45-50 graders varmluft og med lågen på klem i 8-12 timer.
- Knus eller blend urterne, så de bliver til støv.
- Tag en anden slags vilde urter og blachér* dem i en gryde med kogende vand i 30-60 sekunder. Her kan du f.eks. bruge ramsløg eller strandmælde.
- Bland de blancerede urter med smagsneutral olie i 1-2 minutter, så du får en grøn olie.
- Bland den grønne olie med skyr, til du får en dip med den ønskede farve og konsistens. Smag til med salt.
- Lav små, fine buketter af skyllede, vilde urter. Vælg urter, du synes er pæne, og som er ca. lige lange og bind dem sammen med en fin snor.
- Drys buketterne med urtestøvet kort før servering.
Buketterne spises med fingrene og kan f.eks. serveres på en gren eller en snor spændt ud over spisebordet.
* At blanchere vil sige at sænke urterne i kogende vand i ganske kort tid. Urterne overhældes efterfølgende med iskoldt vand, for at stoppe tilberedningsprocessen.