På cykelrejse i Johannes V. Jensens Himmerlandshistorie Farsø – Hvalpsund.

i denne folder tages du med på en cykelrejse til nogen af de naturområder og lokaliteter, hvor han har levet og fundet inspiration til sine fortællinger. 

Billede af Johannes V. Jensens barndomshjem
Folderen : På cykelrejse i Johannes V. Jensens Himmerlandshistorie Farsø- Hvalpsund

Om cykelruten

At rejse er at leve – det er godt nok forfatteren H. C. Andersen, som har sagt det, men havde nobelpristageren og forfatteren Johannes V. Jensen levet i samme periode, så kunne det liges så godt havde været hans citat, for Johannes drømte om fjernhedens uopdagede riger. Udve og hjemve var lige stærke igangsættere, men Himmerland var på en måde både rejsernes udgangspunkt og rejsernes mål

 

Turguide til himmerlandsrejsen

I folderen tages du med på en cykelrejse til nogen af de naturområder og lokaliteter, hvor han har levet og fundet inspiration til sine fortællinger. På cykelturen kan du se, hvordan virkeligheden ser ud der, hvor nogle af dansk litteraturs mest elskede bøger foregår.

Johannes V. Jensen har selv udtalt, at hans lykke var: “at tænke tilbage på den gang jeg som barn krøb i den krydrede friske lyng, på mospuder og mellem de vilde bær, og tog mod solskinsvinden sammen med gulspurvens lille evighedsstrofe fra toppen af en gyvelbusk i nærheden”.

Det er denne lykkefølelse vi gerne vil viderebringe.Folderen : På cykelrejse i Johannes V. Jensens Himmerlandshistorie Farsø- Hvalpsund