Vælg en side

”Så er der gået svamp i den”

Det myldrer i hvert fald frem både med svampe og svampesamlere ude i skovene pt. Det lune vejr og rette mængde nedbør, har sat ekstra gang i svampene og der er pt. godt med kantareller, pigsvampe og rørhatte.

Kurve med svampe

Svampesamlerne har også de seneste par år ”formeret” sig eksplosivt, hvilket jeg godt forstår, fortæller naturvejleder Karin Winther. Der er en stor glæde, ved at gå på jagt i naturens spisekammer for efterfølgende at tilberede svampene til aftensmaden.

Inden man begiver sig ud på svampejagt, så er der dog lige et par regler der skal pudses af. Først og fremmeste hvor, hvornår og hvor meget man må indsamle.

Skovens indsamlingsregler

Som hovedregel må du i offentligt ejede skove indsamle døgnet rundt overalt i skoven, mens du i private skove kun må tage det med, du kan nå fra vej og sti og det fra solopgang til solnedgang.

Det er ikke kun skovens dyr, der kan samle, svampe, bær og frugter i skovene. Vi andre kan også forsyne os i naturens spisekammer. Svampe, bær og frugt må i begrænset omfang samles til privat brug overalt i statens skove og naturområder. Som tommelfingerregel må du samle så meget, at det kan være i en bærepose eller en hat.

Andre arrangementer

26 apr
03 maj

SKOVENS DAG I VESTHIMMERLAND

3. maj til 10:00 - 14:00
10 maj
07 jun