Vælg en side

”Så er der gået svamp i den”

Det myldre i hvert fald frem både med svampe og svampesamlere ude i skovene, men PAS PÅ og tag kun de svampe du er 100% sikker på!

Kurve med svampe

Svampesamlerne har de seneste par år ”formeret” sig eksplosivt, hvilket jeg godt forstår, fortæller naturvejleder Karin Winther. Der er en stor glæde, ved at gå på jagt i naturens spisekammer for efterfølgende at tilberede svampene til aftensmaden.

Inden man begiver sig ud på svampejagt, så er der dog lige et par regler. Først og fremmeste hvor, hvornår og hvor meget man må indsamle.

Skovens indsamlings regler

Som hovedregel må du i offentligt ejede skove indsamle døgnet rundt overalt i skoven, mens du i private skove kun må tage det med, du kan nå fra vej og sti og det fra solopgang til solnedSgang.

Det er ikke kun skovens dyr, der kan samle, svampe, bær og frugter i skovene. Vi andre kan også forsyne os i naturens spisekammer. Svampe, bær og frugt må i begrænset omfang samles til privat brug overalt i statens skove og naturområder. Som tommelfingerregel må du samle så meget, at det kan være i en bærepose eller en hat.

Stårat med lyngbuket

Tag din svampeguide med i lommen.

Oversigt over svampe

Svampe i Jenle Plantage i en radius på 200 m rundt om naturbasen. Som nybegynder anbefaler vi at du starter med at indsamle rørhatte og kanteraller. Hver år udbyder vi guidet svampeture som vi opfordre nybegyndere til at benytte sig af. Næste tur annonceres snart.

Svampesuppe

Skål med svampesuppe

Opskriften på den lækreste suppe

 

Andre arrangementer

26 sep

Svampetur i Jenle Plantage

26. september til 13:00 - 16:00
19 okt

Snitteværkstedet i skoven

19. oktober til 10:00 - 12:00
20 okt

Vild formiddag med Vild Natur

20. oktober til 10:00 - 12:00
28 nov

Jul i Skoven

28. november til 13:00 - 15:00