Vælg en side

”Så er der gået svamp i den”

Det myldrer i hvert fald frem både med svampe og svampesamlere ude i skovene pt. Det lune vejr og rette mængde nedbør, har sat ekstra gang i svampene og der er pt. godt med kantareller, pigsvampe og rørhatte.

Kurve med svampe

Svampesamlerne har også de seneste par år ”formeret” sig eksplosivt, hvilket jeg godt forstår, fortæller naturvejleder Karin Winther. Der er en stor glæde, ved at gå på jagt i naturens spisekammer for efterfølgende at tilberede svampene til aftensmaden.

Inden man begiver sig ud på svampejagt, så er der dog lige et par regler der skal pudses af. Først og fremmeste hvor, hvornår og hvor meget man må indsamle.

Skovens indsamlingsregler

Som hovedregel må du i offentligt ejede skove indsamle døgnet rundt overalt i skoven, mens du i private skove kun må tage det med, du kan nå fra vej og sti og det fra solopgang til solnedgang.

Det er ikke kun skovens dyr, der kan samle, svampe, bær og frugter i skovene. Vi andre kan også forsyne os i naturens spisekammer. Svampe, bær og frugt må i begrænset omfang samles til privat brug overalt i statens skove og naturområder. Som tommelfingerregel må du samle så meget, at det kan være i en bærepose eller en hat.

Andre arrangementer

16 aug
13 sep

NATURENS DAG

13. september til 14:00 - 16:00
27 sep

SVAMPETUR I JENLE PLANTAGE

27. september til 13:00 - 16:00
12 okt

PÅ SPORET

12. oktober til 10:00 - 12:00
14 okt

SNITTEVÆRKSTED I SKOVEN

14. oktober til 10:00 - 12:00

KONTAKT

Naturekspeditionen
Vesthimmerlands Kommune
Karin@naturekspeditionen.dk
Mobil: +45 3032 4939

Naturvejleder
Karin Winther

Naturvejleder Karin Winther

Naturmedarbejder
Anette Ervolder

Anette Ervolder