Skattejagt og orienteringsløb med “Find Vej”

Skattejagt er altid spændende – i Jenle Plantage har OK Mariagerfjord opsat orienteringsløbsposter i forbindelse med “Find Vej” projektet mon du kan finde dem?

Skattejagt og orienteringsløb

Sjovere motion i det fri!

‘Find vej i Danmark’ er et sundt og gratis tilbud om en anderledes tur i skoven.

Kortet fører dig til posterne, som hver har en unik bogstavkode. Koden kan du notere og siden registrere og være med i jagten om logge flest poster på Find vej i Danmarks Hall of Fame.

Find vej med mobilen

Hvis du starter en Find vej rute på din mobil og her noterer posternes koder undervejs, får du en mail med dine koder når du er i mål. Så er det lige til at registrere dem efterfølgende. Mobilen fortæller dig også hvor længe du var undervejs.

Hall of Fame og Postjagten

Når du logger dine fundne bogstavkoder kommer du i Hall of Fame og kan dyste med om at komme helt til tops med flest fundne poster. Postjagten er en konkurrence, hvor det gælder om at finde flest poster og logge dem i en given periode, fx. Efterårsferie-Postjagten. Husk at du her kun må logge poster som er fundet i perioden, og du kan blive bedt om at poste en billede på vores Facebook side fra din tur.

Mobilquiz og medrivende fortællinger

På stadigt flere af landets ruter kan du få spændende beretninger og quizopgaver på mobilen. Mobil-quizzen startes via et link som tilsendes din mobil i en SMS/mail. Når posten er fundet, og dens kode indtastet får du en quizopgave. Er posten forsvundet for dig kan du alligevel komme videre ved at indtaste koden bogstavkoden PAS. Systemet holder styr på point, så flere på samme mobil kan konkurrere både på viden og på tid.

Alle kan få adgang til at lave quiz-ruter, så følg med på din lokale Find vej rute – måske er der allerede en ny quiztur du kan tage.
Kontakt findveji@do-f.dk hvis du selv vil bidrage med din viden til en ny quizrute.

En anden mulighed er Find vej Tur-app’en (baseret på TravelTales). Download app’en fra din smartphone, print orienteringskortet, find posten og historien går i gang (GPS skal være slået til). Findes der en Tur-app til den aktuelle Find vej rute er det angivet med links til Google Play og Appstore.

Læs mere om, hvordan du kommer i gang

Find Vej I Jenle Plantage

Der er opsat 30 faste poster og der er 3 startsteder, hvor du kan parkere bilen. Herfra kan du lave den rute, som du har lyst til eller løbe rundt til lige netop de poster, som du har lyst til at finde. På hver post er der en klippetang, hvor du kan klippe i kortets kant. Samtidig sidder der en bogstavskode, som er unik for hele Danmark.

Poster som har et sort ciffer på kortet, har en beskrivelse af naturen ved posten. Det vil sige at samtidig med at man finder poster, har man en unik mulighed for at få noget at vide om skoven.

Ønsker du yderligere oplysninger om at finde vej i en skov, er du meget velkommen til at kontakte Mariager Fjord Orienteringsklub.

Find vej med O-Track

Med O-Track kan du tracke din rute, når du er ude at finde vej, og GPS’en i din mobil viser dig hele tiden, hvor på orienteringskortet du befinder dig. Efter endt tur vises dit track på skærmen, sammen med dit tidsforbrug.

Opret dig som bruger på www.o-track.dk hvor du også uploader dine tracks og sammenligner med andres vejvalg. Hent O-Track appen her:

– Google play (Android)
– Appstore (iOS/iPhone)

For skoler
Du kan også bruge Find Vej-sitet som en del af undervisningen – fx ved at kombinere motion med en mobilquiz i matematik eller dansk. Læs mere i vores skole-sektion.