Gratis aktiviteter i naturen

Få inspiration til aktiviteter for hele familien

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi er så meget udenfor som muligt og gerne tager på tur i det fri. Det gode ved naturen er, at du selv bestemmer tid, sted og indhold, da naturen er tilgængelig både i dags- og nattetimerne. Derudover er naturen fyldt med gratis aktiviteter, som ikke kræver booking.

Når du er på tur i naturen, bestemmer du selv, om du vil medbringe madpakker til turen, eller om du vil tilberede maden over bål på én af vores mange naturbaser. Du kan også overveje, om du vil slutte turen af med en overnatning i shelter, bivuak eller hængekøje.

I dette indlæg har vi samlet en masse inspiration til gratis gør-det-selv aktiviteter for hele familien, hvor ingrediens er natur, motion, socialt fællesskab, leg, læring og røde kinder.

God Naturtur!

Tag stiguiden med på tur

Stiguide Himmerland på en smartphone

 

Vandring er populært som aldrig før – og der er heldigvis rig mulighed for at nyde skønne vandreruter i det himmerlandske. Med vores app Stiguide Himmerland, kan du få overblik over dem alle.

I app’en er ruterne afmærket på et kort, og med hjælp fra en GPS-funktion kan du hele tiden finde vej. Undervejs på turen vil du blive præsenteret for små fortællinger og finurlige facts om naturen og historien, der omgiver dig.

I app’en kan du også finde cykel- og mountainbikeruter i det himmerlandske.

Læs mere om Stiguide Himmerland
Læs mere om nogle af vandreruterne i Vesthimmerland

Bliv NaturNørd

Børn i skoven lyser med lommelygter og viser deres Naturnørd diplom

Du kender sikkert de populære tv-programmer Store Nørd og Lille Nørd. I Vesthimmerland kan du blive NaturNørd.

Tag hele familien med på tur i mørket i Jenle Plantage, hvor du skal følge en rute via reflekser på træerne. Undervejs skal du og familien besvare en række naturspørgsmål, så I til sidst kan kalde jer NaturNørder.

Læs mere om natruten NaturNørd

På sporet i Aars skov

Skilt med formidling af dyr til opgaven "På Sporet" i Aars skiv.

I Aars skov kan du få styr på hvilke dyr, der bor i skoven, ved at følge den blå rute og gå på sporjagt. På ruten hænger der skilte, der via billeder og tekst giver dig ledetråde til at få styr på dyrene.

Læs mere om vandreruten

Kukkelurekasserne i Uhrehøje

Naturrangere som hænger en kukkelure-kasse op

I Uhrehøje Plantage har vi placeret 12 kukkelurerkasser med en masse sjove opgaver. Opgaverne tager dig på en tur rundt i plantagen på en ny og anderledes måde.

Læs mere om kukkelurekasserne

Ugleruten i Uhrehøje

Karin Winther viser en træugle frem

Tag lommelygten med på nattetur i Uhrehøje Plantage for at finde de 14 ugler med lysende øjne, der er gemt i plantagen.

Ruten er ca. 1 km. og starter fra parkeringspladsen ved naturbasen i Uhrehøje.

Læs mere om ugleruten i Uhrehøje