


Birkesaft
Birkesaft Birketræet sender i marts saft ud i grenene, så knopperne får næring til at skyde. Du kan tappe den overskydende saft indtil bladene på træet begynder at folde sig ud. Sådan gør du...
Gammeldags æblekage med skovmærker
Gammeldags æblekage med skovmærker Giv den klassiske dessert et naturligt tvist med skovmærker. Det skal du bruge Æblegrød Makroner Fløde Skovmærker Sådan gør du Lav en portion...
Spiselig naturpynt til søde sager
Spiselig naturpynt til søde sager Bog Du finder bog på bøgetræerne. Inde i bogen sidder der to små trekantede nødder, som har en brun skal på. Ved at riste nødderne på en pande ved svag...
Fyldt appelsin
Fyldt appelsin Du kan fylde en appelsin med enten kagedej eller frikadellefars – og på den måde lave en lækker dessert eller hovedret med et tvist af appelsin. Det skal du bruge En appelsin...
Krabbesuppe
Krabbesuppe Det skal du bruge 5-10 krabber Porrer Løg Gulerødder Kartofler Hvidløg Olie Grøntsagsbouillon Fløde Vand Paprika Salt Peber Du kan sagtens udskifte grøntsagerne med nogle andre,...
Hyldeblomstkage
Hyldeblomstkage Det skal du bruge 250 g. sukker 1 stk. vaniljestang, kornene deraf eller 2 tsk. vaniljesukker 3 stk. æg 200 g. ægte smør 175 g. mel 1/4 tsk. salt 3 tsk. bagepulver 100 g. hvid...
Grannålesaft
Grannålesaft Det skal du bruge 1 l. lysegrønne granskud 3 l. vand 350 g. sukker Saften fra 2 citroner Du skal ikke bruge de mørkegrønne, gamle grannåle, da saften så kommer til at smage af...
Friterede blomster og rejer
Friterede vilde blomster og rejer Det skal du bruge Dej 100 g. mel 50 g. maizena 3 tsk. bagepulver 1 æg 1½ dl. iskoldt vand Salt og peber Fritureolie Tilbehør Rejer Vilde, spiselige blomster...
Bålpizza med bagepulverdej
Bålpizza med bagepulverdej Det skal du bruge Pizzadej med bagepulver 3 dl. hvedemel 3 dl. fuldkornsmel 2 tsk. bagepulver 1 dl. majsmel 3 dl. vand 1 tsk. salt Fyld Tomatpuré Ost Skinke Krydder...
Hybenrosesaft
Hybenrosesaft Det skal du bruge 1 l. kronblade fra hybenroser 1 l. vand 150 g. sukke 1 stang vanilje Saften fra 1 citron Sådan gør du Kom bladene i en gryde og hæld vandet over. Lad...
Gederamspandekager
Gederamspandekager Det skal du bruge 2 æg 3 dl. mælk 125 g. mel 1/4 tsk. salt 1 tsk. vaniljesukker 30 g. smør Blomsterne fra gederams Sådan gør du Rør alle ingredienser på nær gederams...
Vilde timianboller
Vilde timianboller Bag bollerne over bål i en støbejernsgryde. Det skal du bruge 1 lille håndfuld vild timian 5 dl. lunkent vand 25 g. gær 1 tsk. salt 2 spsk. olie 600 g. mel Sådan gør...
Svampesuppe
Svampesuppe Det skal du bruge: 1 løg 1 l. vand 1 bouillonterning 200 g. bacon i tern 500 g. svampe 2,5 dl. fløde Salt Peber Sådan gør du Hak løget og svits det i en varm gryde sammen...
Havtornsirup
Havtornsirup Det skal du bruge 4 dl. havtorn 4 dl. sukker 4 dl. vand Sådan gør du Kog lige dele havtorn, sukker og vand i ca. 5 min. Lad massen hvile i en time Si havtornene fra, så...
Skvalderkålboller
Skvalderkålboller Det skal du bruge 0,5 l. skvalderkål 1 dl. græskarkerner 5 dl. lunken vand 25 g. gær 1 tsk. salt 2 spsk. olie 600 g. mel Sådan gør du Hak skvalderkålen fint og skold...
Ukrudtsmadpakke
Ukrudtsmadpakke Naturens spisekammer er fyldt med ingredienser til at peppe madpakken op med. Det grønne i denne madpakke består af: Blade fra mælkebøtte Almindelig syre Gederams Fuglegræs...
Syrenmarmelade
Syrenmarmelade Det skal du bruge 1 citron 125 g. syrenblomster 300 g. syltesukker 4 dl. vand Blade fra skovmærke (smager af vanilje) Sådan gør du Skyld citronen grundigt, riv citronskallen...
Hyldeblomstpandekager
Hyldeblomstpandekager Det skal du bruge 5 dl. Mælk 300 g. mel 3 æg 2 spsk. sukker 2 knivspids salt 50 g. smør Hyldeblomstklaser Sådan gør du Bland mælk, mel, æg, sukker og salt til en...
Hyldeblomstsaft
Hyldeblomstsaft Det skal du bruge 30 hyldeblomstklaser 2 citroner 50 g. vinsyre 2 kg. sukker 2 l. vand Sådan gør du Ryst blomsterklaserne fri for støv og insekter, og læg dem i en skål...
Mandler med sødskærm
Mandler med sødskærm Mandler med lakridssmag er et stort hit. Med sødskærm, som du finder i naturen, kan du kreere dine egne mandler med lakridssmag. Smagen af lakrids er ikke gennemtrængende, så vi...
Brændenældesmoothie
Brændenældesmoothie Det skal du bruge 2 cm. ananasskive uden skræl 1 banan 2 håndfulde brændenælder 1 håndfuld spinat ½ lime uden skræl 2 dl. kokosmælk Sådan gør du Blend alle...
Hede bitter
Hede bitter Bryg din egen bitter med urter og bær, du finder i naturen. Det skal du bruge 2 dele lyng 1 del enebær ½ del tormentilrod 2 dele perikon Lidt stjerneanis 5,5 del Brøndumsnaps...
Hybenmarmelade
Hybenmarmelade Det skal du bruge 500 g. hyben 2½ dl. vand 3/4 dl. æbleeddike 350 g. sukker 1 vaniljestang 2 spsk. citronsaft Atamon (kan undværes) Sådan gør du Rens og skær hyben i...
Hybensirup
Hybensirup Det skal du bruge 1 kg. renset hyben i små stykker 1 kg. rørsukker 2 l. vand 2 tsk. vinsyre Sådan gør du Hæld hyben, vand og vinsyre i en gryde og lad massen koge i 15...
Hybensuppe
Hybensuppe Det skal du bruge Suppe 500 g. rensede hyben 1 l. vand 1 vaniljestang 2,5 dl. hvidvin (ikke for tør) 100 g. sukker Saften fra 1 citron Til servering 2 dl piskefløde eller...
Vild urtebuket med urtedrys
Vild urtebuket med urtedrys Få opskriften på en vild, spiselig buket med urtestøv og dip. Det skal du bruge Flot snor Vilde urter (f.eks. løgkarse, ramsløg, strandmælde, mynte, karseplanter,...
Frikadeller med løgkarse
Frikadeller med løgkarse Det skal du bruge 500 g. hakket svinekød En stor håndfuld hakket løgkarse 1-2 dl. mælk 2 æg 2 spsk. mel ½ spsk. salt 1 drys peber Sådan gør du Rør alle...
Porsesnapsbrød
Porsesnapsbrød Det skal du bruge 25 g. gær 400 ml. koldt vand 25 ml. porsesnaps 2 tsk. salt 0,5 dl. chiafrø 2 dl. havregryn 3 dl. speltmel 3 dl. hvedemel Sådan gør du Opløs gæret i...
Ramsløgpesto
Ramsløgpesto I skovbunden kan du fra marts finde ramsløg, som kan bruges til en lækker pesto. Ramsløgen kan også erstattes med vejbred, skvalderkål eller brændenælde. Det skal du bruge 1...
Tapas på sankthansurt
Tapas på sankthansurt Lav et lækkert tapasfad med sankthansurt. Det skal du bruge Tapastilbehør Sankthansurtblade Vildt grønt fra strandengen. Tun, krabbe eller rejer 1 citron Salt og peber...
Skovhindbærmarmelade
Skovhindbærmarmelade Det skal du bruge 1 kg. skovhindbær 800 g. sukker 1 stang vanilje 2 tsk. melamin Sådan gør du: Rens hindbærrene godt og sorter de dårlige bær fra. Ved at hælde...
Hybenguf
Hybenguf Det skal du bruge 250 g. hybenmasse (rensede, hakkede hybenskaller) 100 g. smør 1 dl. havregryn 1 dl. honning 1-2 dl. kokosmel til udrulning Sådan gør du Rør smør, honning,...
Brombærtærte
Brombærtærte Det skal du bruge Dej 250 g. mel 150 g. sukker ½ tsk. Vaniljesukker 1 æg 125 g. koldt smør Creme 4 æggeblommer 4 tsk. sukker 4 dl. fløde Brombærgele 300 g. brombær 150 g. sukker...
Rønnebærkiks
Rønnebærkiks Det skal du bruge 2 dl. rønnebær 225 g. grahamsmel 125 g. hvedemel 1 spsk. smør 1 spsk. sukker 1 dl. fløde Sådan gør du Forvarm ovnen ved 225 grader. Bland mel og sukker...
Bålpizzasnegle
Bålpizzasnegle Det kan sagtens gå hurtigt, selvom du skal tilberede maden over bål. Her får du opskriften på nemme bålpizzasnegle – fastfood over bål. Det skal du bruge Færdigkøbt pizzadej Tomatpuré...
Æblekage med marcipan
Æblekage med marcipan Det skal du bruge Smuldredej 1,5 dl. hvedemel 0,5 dl. havregryn 3 spsk. sukker 100 g. smør 100 g. marcipan Fyld 3-4 æbler 2 spsk. mørk farin 1 tsk. kanel Sådan...
Monkey bread
Monkey bread Det skal du bruge Dej: 400 g. hvedemel 25 g. flydende margarine 25 g. gær 25 g. sukker 2,5 dl. lun mælk 1 tsk. salt Dyppelse: 125 g. flydende margarine 125 g. brun farin 2 tsk....
Stenstegt kylling
Stenstegt kylling Det skal du bruge En fersk kylling Salt og peber En sten på størrelse med en stor appelsin Stanniol 2-3 aviser En sovepose Sådan gør du Pak stenen ind i stanniol og...
Myresmoothie
Myresmoothie Det skal du bruge 2 store håndfulde syreblade 0,5 l. multijuice Orangemyre Sådan gør du Blend syrebladene fint. Bland multijuice med bladene Tilsæt orangemyre og drik....
Røget ørred med røllike
Røget ørred med røllike Det skal du bruge 0,5 side fersk ørred 1 citron (saft og skal herfra) Rigeligt frisk røllike gråbynke (fattigmandspeber) 2-3 håndfulde røgeflis Salt Peber Sådan...
Røllikebrød
Røllikebrød Det skal du bruge 500 g. hvedemel 15 g. gær 1 spsk. sukker 0,5 tsk. salt 3 dl. vand 0,5 dl. olie Flagesalt (til at drysse over brødet) Røllike Sådan gør du Rør gæren ud i...
Tørrede grønsager
Tørrede grønsager Ved at tørre grønsager og gemme dem i lufttætte beholdere, får de en holdbarhed på op til et år. De tørre grønsager bliver næsten som nye igen, når de kommer i vand – selv...
Trangiabrød
Trangiabrød Det skal du bruge 4 dl. mel 1,5 dl. vand 1 tsk. bagepulver 1 spsk. olie Salt Sådan gør du Bland mel, salt og bagepulver i en plastikpose derhjemme. Hæld vand og olie i...
Tangboller
Tangboller Det skal du bruge 2 dl. tang 1 dl. græskarkerner 5 dl. lunkent vand 25 g. gær 1 tsk. salt 2 spsk. olie 600 g. mel Sådan gør du Klip de øverste 10 cm. af blæretangen og snit...
Amerikanske pandekager
Amerikanske pandekager Det skal du bruge 5 dl. Mælk 300 g. mel 2 æg 2 spsk. sukker (kan undlades) 2 knivspids groft salt 2 tsk. bagepulver 50 g. smør Du kan supplere opskriften med 150 g....