Tag på krible krable tur med de mindste

I Krible Krable Skove i Alstrup og Aars Skov kan du tage på krible krable tur og blive mikroforsker. 

Skilt ved Krible krableskoven
Krible Krablebord i Krible Krableskoven

Om Krible Krable Skove

I skoven skal ungerne via små skilte med myrer følge myregange rundt til små naturrum, hvor der er opsat bord/bænkesæt med naturformidling i miniformat.

Myregangene bugter sig gennem ujævn terræn over og under stammer og grene, hvilket bidrager til oplevelserne og er med til at understøtte børnenes motorik og sanseoplevelser.

Få et smugkig på løjerne i vores video
Følg med på Krible Krable Skovens Facebookside

Dyr i Krible Krable Skoven

På ekspeditioner rundt i krible Krable Skoven kan du finde mange forskellige dyr. Der er skovens “skraldemænd” som er myrer, bænkebidere, orme, løbebiller, snegle mm. Der findes også mange skovsommerfugle, som f.eks. nældens takvinge, admiraler eller tidselsommerfugle.

Læs mere her og bliv meget klogere på dyrene i Krible Krable Skoven.

Faciliteter ved ruten i Alstrup

Du finder Krible Krable Skoven Løghøj,  på Anneksvej 56 i Farsø.

I Krible Krable Skoven er der opsat bord/bænkesæt i voksenstørrelse. De står i lysningen på toppen af højen, hvor der er en fantastisk udsigt over fjorden.

Ved bord/bænkesættet er der også et bålsted med grill – så tag madpakken med og nyd skoven, den fantastiske udsigt og en hyggelige stund med familien.

I naturrummet i Alstrup finder du desuden grillhytte, shelters og muldtoilet.

Skovens ejer

Det er lodsejerne Jørgen Ørnskov og Mette Fogde, der velvilligt har åbnet et skovstykke med fantastisk hulturbulter natur. Området er perfekt indrettet til naturekspeditioner for de mindste. Selv siger familien:

– Når vi tænker tilbage på vores egne børns opværks, er noget af det, der står allermest tydeligt, de mange naturekspeditioner, vi havde med børnene fra de var ganske små. Vi har travet, leget, overnattet og oplevet naturen, og i dag hører disse naturoplevelser til familiens stjernestunder. Det vil vi gerne dele. Så hvis vi ved at åbne dette skovstykke for børn og voksne kan give dem mulighed for at få lignende oplevelser, gør vi meget gerne det.

Faciliteter ved ruten i Aars Skov

Du finder Krible Krable Skoven i Aars Skov på Svenstrupvej 7, Aars

På naturbasen er der Bord/bænksæt i voksenstørrelse bålhytten og der er også muldtoilet.

Skoven ejes af Naturstyrelsen

skilt fra Krible Krable skoven
Bord/bænksæt med formidling i Krible Krableskoven

Grej og undervisningsmateriale

I forbindelse med det nationale krible krable projekt har vi fået rygsække med ekspeditionsgrej, som du kan låne til skovturen helt gratis.

Rygsækkene står klar i slagbænken, som du finder i bålhytten ved naturrummet i Alstrup. 

Du finder naturrummet i Alstrup her.

På Kriblekrable.dk finder du desuden undervisnings- og ekspeditionsmateriale, som du frit kan benytte af både dagsinstitutioner, skoler eller familier på tur. 

Gå til Kriblekrable.dk for undervisnings- og ekspeditionsmateriale.

 

børn i Krible krable Skoven
krible krable tasker

Arrangørgruppen bag Krible Krable Skoven

Ud over familien Fogde Ørnskov, består gruppen bag Krible Krable Skoven af tidligere naturdagplejer Kirsten Michaelsen, træmand Leo Michaelsen og naturpædagog Inge Haldrup. Som repræsentant for Vesthimmerlands Kommune og det landsdækkende Krible Krable Projekt deltager desuden naturvejleder Karin Winther.