Tag på nissejagt – nu også for brugere af barnevogne, rollator og stok.

Traditionen tro kan du tage hele familien med på nissejagt i Jenle Plantage hele december.

Men her hører de sædvanlige traditioner også op, for vi plejer at opsætte de 14 store quiznisser i den noget uvejsomme skovbund, hvilket betyder at mange brugere, der har brug for lidt ekstra ganghjælp bliver snydt for nissejagten og det går bare ikke, for vi oplever at nissejagt har interesse for helt op til fire generationer siger naturvejleder Karin Winther.

familie på nissejagt

Så i år vil nisserne gemme sig i skoven langs den rollatorvenlige sti, der snor sig ind i skoven ved naturbasen. Start ved naturbasen og drej til venstre. Her finder du de to første nisse på din højre hånd.

På nissejagten lærer hele familien mere om nisser, natur og dyr – alt sammen ved at koble tal og bogstaver, der er skrevet på trænisserne i plantagen, sammen med spørgsmål i nisseopgaver der kan downloades på Naturekspeditionen. I år er der også en helt nye ”nisseven guiz”, hvor man skal gætte, hvilke nissevenner nisserne har i skoven. F.eks. har en af skovnisserne en nisseven, mange mennesker er bange for, men som vi skal være glade for findes i skoven, da den spiser fluer og myg. Har du ikke allerede gættet, hvem nissevennen er, så er der flere ledetråde ude ved hver af de 14 nisser, fortæller naturvejlederen, der på denne guizmåde kobler leg og læring på juleskovturen.

nissevenrute

Nisserne vil være ude i skoven i hele december, så det er en oplagt ide til en aktivitet for hele familien i forbindelse med de mange julearrangementer i december. Læs mere på Naturekspeditionen.

Nissejagt i Jenle Plantage