Gratis aktiviteter i naturen

Udgivet: 15. oktober 2020.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi er så meget udenfor som muligt og gerne tager på tur i det fri. Det gode ved naturen er, at du selv bestemmer tid, sted og indhold, da naturen er tilgængelig både i dags- og nattetimerne. Derudover er naturen fyldt med gratis aktiviteter, som ikke kræver booking.

Når du er på tur i naturen, bestemmer du selv, om du vil medbringe madpakker til turen, eller om du vil tilberede maden over bål på én af vores mange naturbaser. Du kan også overveje, om du vil slutte turen af med en overnatning i shelter, bivuak eller hængekøje.

I dette indlæg har vi samlet en masse inspiration til gratis gør-det-selv aktiviteter for hele familien, hvor ingrediens er natur, motion, socialt fællesskab, leg, læring og røde kinder.

Naturbasen i Jenle

Bålhygge Jenle

På naturbasen i Jenle finder du aktiviteter, der tager udgangspunkt i leg og læring. Omkring naturbasen er der desuden etableret 2 vandreruter, som du og familien kan give sig i kast med. Er du gangbesværet, finder du også en rollatorvenlig sti ca. 10 meter syd fra naturbasen.

Læs mere om naturbasen i Jenle

På sporet i Aars skov

Pige kikker på dyrespor i sneen

I Aars skov kan du få styr på hvilke dyr, der bor i skoven, ved at følge den blå rute og gå på sporjagt. På ruten hænger der skilte, der via billeder og tekst giver dig ledetråde til at få styr på dyrene.

Læs mere om vandreruten 

Kukkelurekasserne i Uhrehøje

naturgåder i kukkelurekasse

I Uhrehøje Plantage har vi placeret 12 kukkelurerkasser med en masse sjove opgaver. Opgaverne tager dig på en tur rundt i plantagen på en ny og anderledes måde.

Læs mere om kukkelurekasserne

Ugleruten i Uhrehøje

Karin Winther viser en træugle frem

Tag lommelygten med på nattetur i Uhrehøje Plantage for at finde de 14 ugler med lysende øjne, der er gemt i plantagen.

Ruten er ca. 1 km. og starter fra parkeringspladsen ved naturbasen i Uhrehøje.

Læs mere om ugleruten i Uhrehøje

Få mere inspiration

Vi har samlet alt inspiration til ture i naturen under menuen På tur i det fri.

Gå til På tur i det fri